Goes, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Utrecht genomineerd voor Fietsstad 2016

13 OKTOBER 2015
Samenvatting
De Fietsersbond heeft dinsdag 13 oktober 2015 op het Bikenomics-symposium in Utrecht de vijf genomineerden voor de Fietsstad 2016 bekendgemaakt: Goes, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Utrecht.

De Fietsersbond heeft dinsdag 13 oktober 2015 op het Bikenomics-symposium in Utrecht de vijf genomineerden voor de Fietsstad 2016 bekendgemaakt. De gemeenten Goes, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Utrecht hebben volgens de Fietsersbond de beste plannen voor de fietser en zullen door een deskundige jury komend voorjaar worden beoordeeld of hun beleid ook in de praktijk werkt.

Steden vergeleken

De genomineerden zijn gekozen uit een lijst van negen kandidaat-gemeenten. De beoordelaars hebben de door de gemeenten aangeleverde stukken bestudeerd, de lokale afdeling van de Fietsersbond om haar mening gevraagd en de steden vergeleken. Naast het algemene fietsklimaat was hierbij vooral aandacht voor het thema van de verkiezing: Bikenomics, de economische waarde van de fiets. Volgens programmacoördinator Fietsstad Jaap Kamminga is het niveau van de inzendingen erg hoog. “Je proeft de ambitie in de ingediende stukken. Er gebeurt veel in de genomineerde steden en de doelen zijn helder. Het is nu aan de jury om te kijken of de steden het waarmaken.”

Jury

De uiteindelijke Fietsstad 2016 wordt verkozen door de jury onder leiding van SWOV-directeur Peter van der Knaap. De andere juryleden zijn Ilse Bloemhof, fietsambassadeur van de gemeente Zwolle, onderzoeker transporteconomie Giuliano Mingardo, Mirjam Borsboom van de Dutch Cycling Embassy en Erna Jansen, organisator van het Nationaal Fietscongres en hoofdredacteur van vakblad PARKEER24. In mei 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt. Bij het verkiezen van de winnaar zal extra aandacht zijn voor het thema Bikenomics.

De verkiezing van Fietsstad 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Dura Vermeer en sponsoren Advin, Keypoint, Falco, Klaver en Easypath. Kijk voor meer informatie op www.fietsstad2016.nl.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Fietsersbond

De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun van onze leden. De Fietsersbond heeft bijna 35.000 leden, 150 afdelingen en 1500 actieve vrijwilligers, verspreid over heel Nederland.