Burgemeester Franeker presenteert resultaten proef Hardfietsers op de Rijbaan

27 OKTOBER 2014
Samenvatting
Op donderdag 30 oktober presenteert burgemeester Veenstra van Franekeradeel, tevens 'fietsveiligheidsambassadeur', de resultaten van de proef in Franeker, waarbij fietsers die harder rijden dan 30 km een week lang gebruik mochten maken van de rijbaan.

Tijdens de proef is onderzocht wat het effect is op de gemiddelde snelheid op het fietspad, het aantal fietsers dat harder rijdt dan dertig en het aantal fietsers dat gebruik maakt van de rijbaan.

In het InspiratieLAB Veilig Fietsen maakt u kennis met de laatste ontwikkelingen op het gebied van fietsveiligheid. In het lab laten uiteenlopende organisaties zien waar ze mee bezig zijn. Denk daarbij aan onder andere:

  • Succesvolle en inspirerende praktijkvoorbeelden
  • Nieuwe ontwikkelingen in de fietsinfrastructuur
  • Innovaties in het fietsontwerp
  • Aandacht voor gedragsbeïnvloeding van de oudere fietsers

Met deze bijeenkomst willen de fietsveiligheidsambassadeurs aandacht vragen voor de fietsveiligheid, maar vooral ook de decentrale overheden voorzien van inspiratie om lokaal de fietsveiligheid te verbeteren.

Contactpersonen
  • Medium square fblogo staandrgb

    Fietsersbond Persvoorlichting

    Op piketbasis is er altijd een woordvoerder beschikbaar: 030-291 81 11
Over Fietsersbond

De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun van onze leden. De Fietsersbond heeft bijna 35.000 leden, 150 afdelingen en 1500 actieve vrijwilligers, verspreid over heel Nederland.