Feestjes in fietssteden zetten de fiets in het zonnetje

11 APRIL 2014
Samenvatting
Komende zaterdag, 12 april, staat de fiets centraal in de steden Eindhoven, Enschede en Zwolle. Dan vinden in die drie voor de titel Fietsstad 2014 genomineerde steden fietsfeestjes plaats, georganiseerd door de Fietsersbond en de gemeente. De feestjes zijn bedoeld om het fietsen in de drie steden te promoten.

Eindhoven

Eindhoven viert feest van 11 tot 17 uur in de Philips Fruittuin. Er zijn fietsactiviteiten voor jong en oud. De Fietsersbond staat er met de CityTrip, een fiets op de plaats waarop je door een virtueel landschap fietst. Verder zijn er onder andere fietsparcourtjes voor kinderen en zijn er een BMX demo en workshop en kunnen bak- en elektrische fietsen worden getest. Op de vertical bike kunnen mensen kijken wie het snelst 12 meter de lucht in kan fietsen. Op het feest wordt ook het vernieuwde Rondje Eindhoven uitgegeven.

Zwolle
Het Zwolse Fietsfeest is van 11.00 tot 15.30 uur op het Grote Kerkplein. Speciaal voor Zwolle Fietst! zijn vanaf 12 april drie toeristische fietsroutes te downloaden op de websitewww.zwolle.nl/fiets. Er zijn stunts door professionele BMX fietsers, een Hoge Bi wedstrijd en er is een ‘pumptrack clinic’, waarbij kinderen onder begeleiding van stuntfietsers mogen oefenen op het fietsvaardigheidsparcours. Bezoekers kunnen ook speeddaten in de speciale fietstaxi. Verder bieden Welzorg en de Fietsersbond de mogelijkheid een aantal driewielfietsen uit te proberen en/of een deel van de route met de Fun2Go duofiets te rijden. Lees meer op de site van de gemeente.

Enschede
Ook Enschede viert feest. Op de Oude Markt, van 10.30 tot 16.00 uur, wordt onder meer een Fotoshoot gehouden. Verder zijn er wielertrainingen, fietsmodeshows, spinning clinics en een testparcours voor e-bikes.

Almere en Velsen
In de andere twee steden die genomineerd zijn worden ook leuke dingen voor fietsers georganiseerd. In Almere wordt op 12 april een zangfietspad geopend. Op 19 april is in de stad een Electric2Wieler-event. In de gemeente Velsen vindt op 19 april een fietsfeestje plaats. U vindt meer informatie op de site van de Fietsersbond.


Fietsstad
De fietsfeestjes zijn onderdeel van de verkiezing Fietsstad 2014. Slecht wegdek, verkeerd geplaatste paaltjes, lang op rood staande verkeerslichten, spoorwegovergangen of kruisingen waar je altijd moet wachten. Fietsers komen elke dag heel wat hindernissen tegen. Daarom heeft de Fietsersbond er voor gekozen om op zoek te gaan naar de Fietsstad die het meeste doet om deze hindernissen voor fietsers op te lossen. Begin mei wordt de winnaar van Fietsstad 2014 bekend gemaakt.

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Profile ‘de Fietsspecialist’ en sponsor Klaver Fietsparkeersystemen.

Contactpersonen
  • Medium square fblogo staandrgb

    Fietsersbond Persvoorlichting

    Op piketbasis is er altijd een woordvoerder beschikbaar: 030-291 81 11
Over Fietsersbond

De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun van onze leden. De Fietsersbond heeft bijna 35.000 leden, 150 afdelingen en 1500 actieve vrijwilligers, verspreid over heel Nederland.