Filmpjes Fietsstad laten fietsen zonder hindernissen in de praktijk zien

19 FEBRUARI 2014
Samenvatting
Almere, Eindhoven, Enschede, Velsen en Zwolle: vijf gemeenten waar je goed kunt fietsen, en die allemaal Fietsstad 2014 willen worden. Toch pakken ze het thema ‘Fietsen zonder hindernissen’ allemaal verschillend op. De Fietsersbond laat nu in vijf filmpjes zien waarom je in de vijf genomineerde steden veilig, snel en plezierig kunt fietsen.

De filmpjes zijn afgelopen najaar opgenomen en laten goed zien hoe de gemeenten ruim baan geven aan de fiets. Projectleider Jaap Kamminga van Fietsstad 2014: “Fietsen zonder hindernissen begint bij goede infrastructuur, en alle gemeenten hebben daar hele goede voorbeelden van. Daarnaast zie je ook heel duidelijk dat goed fietsen een kwestie is van prioriteiten stellen: durven te kiezen voor de fiets als vervoermiddel door het bieden van gratis stallingen en goede doorgaande routes.”

Fietsen zonder hindernissen

Slecht wegdek, verkeerd geplaatste paaltjes, lang op rood staande verkeerslichten, spoorwegovergangen of kruisingen waar je altijd moet wachten. Fietsers komen elke dag heel wat hindernissen tegen. Daarom heeft de Fietsersbond er voor gekozen om op zoek te gaan naar de Fietsstad die het meeste doet om deze hindernissen voor fietsers op te lossen. Begin mei wordt de winnaar van Fietsstad 2014 bekend gemaakt. De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Profile ‘de Fietsspecialist’ en sponsor Klaver Fietsparkeersystemen.

Voor meer informatie: kijk op de website van Fietsstad 2014. De filmpjes zijn ook te zien op YouTube.

Noot voor de redactie: De filmpjes zijn ook beschikbaar in HD-kwaliteit. Voor deze en andere vragen kunt u contact opnemen met Martijn van Es: 06-53672085

Video's
Contactpersonen
Over Fietsersbond

De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun van onze leden. De Fietsersbond heeft bijna 35.000 leden, 150 afdelingen en 1500 actieve vrijwilligers, verspreid over heel Nederland.