Fietsers maken verlanglijstjes op Fietsersbond Meldpunt

04 DECEMBER 2013

Te drukke fietspaden, gevaarlijke bochten en paaltjes die je makkelijk over het hoofd ziet, zorgen jaarlijks voor veel gewonde fietsers. Naar schatting hebben 23.000 fietsongevallen per jaar te maken met gebrekkige of onduidelijke infrastructuur. Maar fietsers kunnen er iets aan doen. Die stoeprand waar je steeds (bijna) onderuit gaat of dat paaltje dat ineens opduikt, kunnen gemeld worden op het Fietsersbond Meldpunt via meldpunt.fietsersbond.nl.

Ook goede ideeën om het fietsen in de gemeente veiliger en prettiger te maken, zijn welkom op het Meldpunt van de Fietsersbond. Melden kan via de site, maar ook via de smartphone. Er zijn apps voor de iPhone en voor Android.

Met de meldingen van fietsers onderneemt de Fietsersbond actie om het aantal ongevallen te verminderen. Alle meldingen van problemen op het Fietsersbond Meldpunt gaan rechtstreeks naar de betreffende gemeenten. Lokaal actieve vrijwilligers van de bond zorgen voor extra druk bij gemeenten om iets aan de problemen te doen. Fietsers kunnen ook stemmen op ideeën en meldingen van anderen ondersteunen.

Top 5 meldingen sinds mei 2013

  1. Westervoort bij Arnhem. Gevaarlijke verkeerssituatie bij werkzaamheden. 115 stemmen.
  2. Utrecht. Idee om de Cremerstraat in te richten als fietsstraat. 97 stemmen.
  3. Utrecht City Campus Max. Te weinig fietsparkeergelegenheid bij appartementen complex. 89 stemmen.
  4. Groningen. Veel hardrijdende brommers op het fietspad Saaksumborg. 70 stemmen.
  5. Den Haag gevaarlijke kruising op een schoolroute. Johan van Oldenbarneveltlaan. 65 stemmen.

Noot voor de redactie:

Meer weten over deze meldingen? Kijk op meldpunt.fietsersbond.nl of neem contact op met Henk Hendriks van de Fietsersbond, 030-2918144. Mail: h.hendriks@fietsersbond.nl. U kunt ook bellen met Fietsersbond Persvoorlichting: 030-2918111.

Contactpersonen
  • Medium square fblogo staandrgb

    Fietsersbond Persvoorlichting

    Op piketbasis is er altijd een woordvoerder beschikbaar: 030-291 81 11
Over Fietsersbond

De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun van onze leden. De Fietsersbond heeft bijna 35.000 leden, 150 afdelingen en 1500 actieve vrijwilligers, verspreid over heel Nederland.